Blooming Onion: lekkere snack voor bij de borrel

Ingrediënten:                                                                                       Bron: www.culy.nl

  • 1 grote, zoete uien
  • 100 gram smedes visbakmeel
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje versgemalen zout
  • Snufje (gerookt) paprikapoeder
  • Snufje versgemalen peper
  • 1 eieren
  • 100 ml melk                                                                                                 

Bereiding:
Schil de ui, maar houdt het kroontje eraan, zodat alle rokken aan elkaar blijven zitten. Snijd ze vervolgens vanaf een centimeter van de kroon in, zodat je als je ‘m omdraai een echte bloem krijgt. Haal eventueel met een meloensnijder de kern eruit zodat je hier later je dip in kunt plaatsen. Pas wel op dat je niet de onderkant meeneemt.

Meng in een grote kom het visbakmeel, cayennepeper, paprikapoeder, zout en peper. Strooi voorzichtig het visbakmeelmengsel over de ui, en zorg dat overal genoeg van het mengsel zit.

Meng in een andere kom het ei met de melk en schud een eventueel teveel aan visbakmeel van de ui af. Dip de ui in het eimengsel met de snijkant naar beneden en zorg dat er overal voldoende van het mengsel zit. Bedek nog een tweede keer op dezelfde manier met visbakmeel.

Verwarm voldoende olie in een pan of friteuse tot 180 graden. Frituur hierin de ui met de snijkant naar beneden gedurende drie minuutjes. Draai hem om en bak nog drie minuten. Haal eruit met een draadspaan en laat kort uitlekken op keukenpapier

Recept van de week
Fritto Misto Vis & Groente

Smedes Visbakmeel en Visbakmeel Glutenvrij kunt u goed bij dit italiaanse menu met verschillende soorten vis gebruiken. Kijk maar eens naar dit recept.

Naar recept