Fish & Chips Fondue

Nieuw: de Fish & Chips Fondue, de nieuwe manier van fonduen. Bereid de lekkerste vis, groenten en aardappeltjes in uw eigen fonduepan. Gezellig met elkaar aan tafel! Geef met beslag alle ingrediënten een 'jasje' dat u kent van kibbeling en andere gebakken vis. Het beslag wordt nog lekkerder en vooral ook gezelliger als u er een smaakje aanbrengt door het beslag te mengen met viskruiden, pittige sambal, ketjapsaus & wasabi, gestampte cashewnoten (lekker bij Gamba's) of een bierbeslag. Vervang water voor donker/bruin bier bij het mengen van het beslag.

Fondue voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 400 gram diverse vissoorten bv, zalm, kabeljauw, schol, gamba, gekookte mossel
  • 300 gram stukjes groenten bv, courgette, ui, champignon, paprika
  • 200 gram voorgekookte krielaardappeltjes of andere voorgekookte aardappels
  • 125 gram Smedes visbakmeel
  • 125 ml Water
  • Smedes viskruiden, pittige sambal, ketjapsaus & wasabi, gestampte cashewnoten, bierbeslag etc.

Bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 3 bij 3 cm, bij het gebruik van mosselen en gamba's kunt u deze heel houden
Snijd de groenten in grove stukjes van 2 bij 2 cm
Maak met de visbakmeel en water een beslag, meng verhouding 1:1. Maak niet teveel, u kunt heel snel aanvullen.
Vul de fonduepan met olie en verwarm deze tot 170-175 graden
Ga aan tafel, haal de ingrediënten door het beslag en fondue ze in ongeveer 4 minuten gaar

Serveertip:

Natuurlijk zorgt u voor sausjes, stokbrood en drankjes voor een extra gezellige Fish & Chips fondue!


WIN EEN CITYTRIP NAAR LONDEN!


Koop nu Smedes Visbakmeel (500g) bij uw visspecialist, bewaar de actiesticker op de dop en maak kans op een weekendtrip naar Londen. Natuurlijk met voldoende zakgeld om fish & chips te proeven. 

Heeft u een actiesticker? Vul hieronder uw naam en contactgegevens in. Uit de inzendingen trekken wij in juni 2016 de winnaar. Belangrijk: bewaar de actiesticker, dat is uw deelnamebewijs!

Recept van de week
Fritto Misto Vis & Groente

Smedes Visbakmeel en Visbakmeel Glutenvrij kunt u goed bij dit italiaanse menu met verschillende soorten vis gebruiken. Kijk maar eens naar dit recept.

Naar recept