Fritto Misto: heerlijk en gezond

Recept voor 4 personen:

Ingrediƫnten:

  • 500 gram diverse vissoorten bv, zalm, kabeljauw, gamba, gekookte mossel
  • 300 gram groentemix bv, courget, ui, champignon, paprika, wortel
  • 125 gram Smedes visbakmeel
  • 125 ml Water
  • Smedes viskruiden

Bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 3 bij 3 cm, bij het gebruik van mosselen en gamba kunt u deze heel houden
Snijd de groente in grove stukjes van 2 bij 2 cm
Meng de vis en goente door elkaar
Maak met de visbakmeel en water een beslag, meng verhouding 1:1
Vul een grote soeppan met ongeveer 4 cm frituurolie, verwarm deze tot 170-175 graden
Haal alles door het beslag en frituur het 4 minuten
Na het bakken de viskruiden erover strooien
 

Serveertip:
U kunt per persoon het portie vergroten tot 400 gram per persoon, hierbij een salade of gebakken aardappels of rijst en u heeft een lekkere complete maaltijd

Recept van de week
Fritto Misto Vis & Groente

Smedes Visbakmeel en Visbakmeel Glutenvrij kunt u goed bij dit italiaanse menu met verschillende soorten vis gebruiken. Kijk maar eens naar dit recept.

Naar recept