Fritto Misto: heerlijk en gezond

Recept voor 4 personen:

Ingrediƫnten:

500 gram diverse vissoorten bv, zalm, kabeljauw, gamba, gekookte mossel

300 gram groentemix bv, courget, ui, champignon, paprika, wortel

125 gram Smedes Thuis visbakmeel

125 ml Water

Smedes Thuis viskruiden

Bereiding:

  • Snijd de vis in blokjes van 3 bij 3 cm, bij het gebruik van mosselen en gamba kunt u deze heel houden
  • Snijd de groente in grove stukjes van 2 bij 2 cm
  • Meng de vis en goente door elkaar
  • Maak met de visbakmeel en water een beslag, meng verhouding 1:1
  • Vul een grote soeppan met ongeveer 4 cm frituurolie, verwarm deze tot 170-175 graden
  • Haal alles door het beslag en frituur het 4 minuten
  • Na het bakken de viskruiden erover strooien
     

Serveertip:
U kunt per persoon het portie vergroten tot 400 gram per persoon, hierbij een salade of gebakken aardappels of rijst en u heeft een lekkere complete maaltijd

1499