Gambabollen: origineel tijdens jaarwisseling

Ingrediënten 4 personen:

  • 8 gamba’s
  • ½ fijngehakt teentje knoflook
  • 250 gr patent-bloem
  • 300 ml gereduceerd gambafond
  • 50 gr eigeel
  • 15 gr verse gis
  • 7 gr zout
  • 5 gr suiker
  • 50 gr smedes visbakmeel
  • 50 ml water
  • verse bieslook

Bereiding:
Pel de gamba’s en laat van 4 het staartje eraan zitten. Smoor ze kort in olijfolie met de knoflook. Hak de 4 gamba’s zonder staartje fijn. Los de gist in 200 ml gambafond op. Voeg de gezeefde bloem, 4 gehakte gamba’s, eigeel, gist en zout toe en kneed er beslag van.
Laat dit minimaal een uur rijzen onder een vochtige doek. Kook de rest van het gambafond in met de suiker totdat die licht gaat karamelliseren.
Snijd de 4 gamba’s met het staartje over de lengte door.
Meng het visbakmeel met het water 
Haal de gamba's door het visbakmeelbeslag en frituur ze goudgeel.
Haal ze daarna door de gekaramelliseerde gambafond.
Maak met een ijsschep bolletjes van het gambabeslag en frituur die ook goudgeel.
Garneer het geheel met de gamba’s en sprieten bieslook.

Recept van de week
Fritto Misto Vis & Groente

Smedes Visbakmeel en Visbakmeel Glutenvrij kunt u goed bij dit italiaanse menu met verschillende soorten vis gebruiken. Kijk maar eens naar dit recept.

Naar recept