Kabeljauw in Spaanse tomatensaus

Thuis vis bakken? Ook met kerst! Neem bijvoorbeeld dit heerlijke kabeljauwgerecht met Spaanse tomatensaus. Dit gerecht is ook met Smedes Glutenvrij visbakmeel te bereiden.

U heeft nodig:

  • 500 gram kabeljauwfilet 3 eetl. Smedes visbakmeel
  • 25 gram blanke amandelen (grof gehakt) 1 grote ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijn) 1 dl droge witte wijn
  • 1 eet. peterselie (fijn) een paar safraandraadjes
  • 2 dl visbouillon 5 tomaten (ontveld, in blokjes)
  • zout – versgemalen peper 4 eetl olijfolie
Bereiding
Rooster de amandelen goudbruin en wrijf de daarna met knoflook en peterselie in een vijzel fijn. Meng beetje bij beetje de bouillon erdoor; op smaak brengen met peper en zout. Wrijf de kabeljauw in met zout en peper en wentel de stukken door de Smedes visbakmeel. Verhit 2 eetl. olie in de pan en bak de stukken in ca 3 minuten mooi bruin aan beide kanten.
 
Fruit de ui in het bakvet in ca 5 min zachtjes glazig; blus af met de wijn en rest van den bouillon. Roer de saffraan en de tomaten erdoor en laat de saus op hoog vuur 3-5 min inkoken. Roer nu het amandelmengsel erdoor en leg de kabeljauw in de saus. Stoof de vis in 8-10 min heel zachtjes gaar.
 
Recept van de week
Fritto Misto Vis & Groente

Smedes Visbakmeel en Visbakmeel Glutenvrij kunt u goed bij dit italiaanse menu met verschillende soorten vis gebruiken. Kijk maar eens naar dit recept.

Naar recept