Zelf vis bakken?

 
Met Smedes Visbakmeel kunt u verse vis frituren of gewoon bakken in een koekenpan.
 
Bakken in de koekenpan
Strooi het visbakmeel aan beide kanten op de vis. Verwarm 25 gram boter of 3 eetlepels olie in de koekenpan. Bak de vis op matig hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Visfilet (150 gram) is in 4 tot 6 minuten klaar, fijnere vissoorten zoals schol in 3 à 4 minuten.
 
Vis frituren
Maak beslag van Smedes Visbakmeel en water in een verhouding van 100 gram visbakmeel en 100 ml water. Meng het in een droge kom en klop het klontvrij op. Beslag moet van de garde glijden, niet druppelen. Haal de vis door het beslag en laat het even uitlekken. Daarna frituurt u het op 170 graden. Stukjes vis 4 à 5 minuten, visfilets 6 à 7 minuten.
 
Na het lezen van bovenstaande bereidingstips kunt u direct aan de slag. Heeft u nu nog andere vragen, kijk dan eens in onze rubriek veelgestelde vragen. En mocht uw vraag hier niet tussen zitten, stel hier dan direct een vraag aan ons panel van koks, visspecialisten en deskundigen van Smedes Fine Food.